Tillbehör

MINIMALSMÖRJNINGSSYSTEM

7

Minimalsmörjningssystem är en banbrytande teknologi inom bearbetningsindustrin, utformad för att effektivt minska användningen av kylvätskor och smörjmedel under skärprocesser. Denna innovativa metod integrerar precision och hållbarhet för att maximera produktiviteten och förbättra resultatet av bearbetningsoperationer.

Genom att applicera en minimal mängd smörjmedel direkt på skärverktyget och arbetsstycket minimeras friktionen och värmeutvecklingen under bearbetningen. Detta resulterar i en rad fördelar, inklusive förbättrad skärprestanda, längre verktygslivslängd och förbättrad ytkvalitet på det bearbetade materialet. Dessutom minskar användningen av smörjmedel och kylvätskor, vilket leder till betydande kostnadsbesparingar och minskad miljöpåverkan.

När används det?

Minimalsmörjningssystem är särskilt användbara vid bearbetning av material som aluminium, titan och rostfritt stål, där traditionella kylvätskor kan vara mindre effektiva eller inte lämpliga. Genom att minska eller eliminera behovet av kylvätskor bidrar minimalsmörjningssystem också till en renare och mer hälsosam arbetsmiljö för operatörer.

Det finns olika typer av minimalsmörjningssystem tillgängliga, inklusive luft- och oljebaserade system samt system som använder kemiskt neutrala smörjmedel. Valet av system beror på specifika behov och krav för varje bearbetningsapplikation.

RIX Microspray Minimalsmörjningsystem

Se produktblad

Bruksanvisning till RIX Microspray Minimalsmörjningsystem

Se produktblad

Vad är skillnaden mellan minimalsmörjningssystem och traditionella kylvätskor?

Skillnaden ligger främst i mängden smörjmedel som används. Medan traditionella kylvätskor vanligtvis kräver större mängder för att kyla och smörja, använder minimalsmörjningssystem endast en minimal mängd för att uppnå liknande effekter.

Är det svårt att installera och använda ett minimalsmörjningssystem?

Minimalsmörjningssystem är vanligtvis enkla att installera och använda. De flesta system levereras med tydliga instruktioner och kräver vanligtvis bara grundläggande underhåll för att säkerställa optimal prestanda.

Vilka material kan bearbetas med ett minimalsmörjningssystem?

Minimalsmörjningssystem är särskilt användbara vid bearbetning av material som aluminium, titan och rostfritt stål, men kan också användas för andra material som gjutjärn och mässing.

Hur fungerar ett minimalsmörjningssystem?

Minimalsmörjningssystem applicerar en minimal mängd smörjmedel direkt på skärverktyget och arbetsstycket för att minska friktionen och värmeutvecklingen under bearbetningen. Detta förbättrar skärprestanda och förlänger verktygslivslängden.

VÅRA VARUMÄRKEN

Röntgen

Alfra

AKE BY WAGNER

STRUB

WEDEVÅG

TEAM RIX

Skårbyvägen 71,
434 95 Kungsbacka

031-981272

info@teamrix.se

Vårt utbud

Bandsågsblad

Sågklingor

Tillbehör

Maskiner