Tillbehör

MAGNETBORRMASKINER

7

Som erfarna användare vet, utmärker sig magnetborrmaskiner genom sin konstruktion som kombinerar en elektromagnetisk bas med en borrmotor. Denna kombination möjliggör inte bara stabilitet när man borrar i ferrometalliska ytor, utan också möjligheten att utföra arbete i utmanande vinklar, inklusive vertikala och upp-och-ned positioner, som annars skulle vara omöjliga med standardborrverktyg.

Med den senaste utvecklingen inom magnetborrmaskiner är det nu mer avgörande än någonsin för experter att hålla sig uppdaterade med de senaste tekniken. Tillverkare fortsätter att förbättra dessa maskiners effektivitet, användarvänlighet och säkerhetsfunktioner. Nyare modeller kan nu skryta med förbättrade kraft-till-vikt-förhållanden, vilket resulterar i lättare enheter som inte kompromissar med prestanda. Detta är en väsentlig faktor för projekt som kräver hög mobilitet eller arbete på svåråtkomliga platser.

För att fortsätta er resa mot ständig förbättring och innovation inom ert område, inbjuder vi er att utforska vårt omfattande utbud av magnetborrmaskiner. Vi är stolta över att erbjuda lösningar som inte bara uppfyller, utan överträffar industriella standarder och våra kunders förväntningar. Oavsett projektets omfattning eller specifika krav, är vi övertygade om att ni kommer att hitta ett verktyg i vårt sortiment som är perfekt utrustat för era behov.

Upptäck hur våra toppmoderna lösningar kan ge er den kraft ni behöver för att utmärka er inom ert område. Vi ser fram emot att vara en del av er nästa stora projekt. Tveka inte att kontakta oss för mer information eller för att diskutera era specifika behov med våra experter.

Rotabest RB 35B

Alfra’s storsäljare som är ganska liten och väger endast 10,6 kg

Se produktblad

Rotabest RB 35/50X Piccolo

Alfra’s lättaste maskin som klarar av det mesta, väger endast 10,4 kg

Se produktblad

Rotabest RB 35SP

En av Alfra’s nya generation magnetborrmaskiner,med permanentmagnetfot och weldonsnabbchuck passande alla kärnborr med 19 mm för enkel infästning av kärnborr

Se produktblad

Rotabest RB 40 RL-E

Alfra’s MK2 maskin med två växlad, steglös hastighet som är reversibel

Se produktblad

Rotabest RB 50X

Alfra’s MK2, två-växlad med två hastigheter och med MK2 fäste

Se produktblad

Rotabest RB 50SP

En av Alfra’s nya generation magnetborrmaskiner, med permanentmagnetfot
med MK-2 fäste och två växlad motor med två hastigheter, väger endast 11,5 kg

Se produktblad

Rotabest RB 60 RL-E

Alfra’s MK3 maskin med fyra växlad, steglös hastighet som är reversibel

Se produktblad

Rotabest RB 80X

Alfra’s MK3 maskin, fyra-växlad med fyra hastigheter

Se produktblad

Rotabest RB 100 RL-E

Alfra’s MK3 maskin, fyra växlad med steglös hastighet som är reversibel

Se produktblad

Rotabest V32

Alfra’s minsta magnetborrmaskin som har en totalhöjd på endast 227 mm

Se produktblad

Rotabest RB 130

Alfra’s MK4 maskin, fyra växlad med fyra hastigheter, väger endast 34,5 kg

Se produktblad

Rotabest SP-V

Alfra’s Stativ med permanentmagnetfot och Ø.43 mm klämfäste som passar både batteridrivna och vanliga handborrmaskiner, väger endast 6,8 kg.

Se produktblad

Vad skiljer magnetborrmaskiner från standardborrverktyg?

Magnetborrmaskiner utmärker sig från standardborrverktyg genom deras avancerade elektromagnetiska teknologi som möjliggör extrem stabilitet och precision vid borrning i metalliska ytor. Till skillnad från vanliga borrverktyg kan magnetborrmaskiner användas i komplexa vinklar och positioner, inklusive vertikala och upp-och-ned-lägen, tack vare deras kraftfulla magnetiska bas.

Hur underhåller man magnetborrmaskiner? 

För att säkerställa långvarig prestanda med magnetborrmaskiner är regelbundet underhåll avgörande. Detta inkluderar rengöring av maskinen efter varje användning för att ta bort metallspån och andra rester som kan påverka maskinens funktionalitet. Regelbunden kontroll och smörjning av rörliga delar är också nödvändig för att förhindra slitage och förlänga verktygets livslängd.

Kan magnetborrmaskiner användas på alla typer av metalliska material?

Magnetborrmaskiner är utformade för att effektivt borra i en mängd olika metalliska material, inklusive, men inte begränsat till, stål, rostfritt stål, gjutjärn, koppar och aluminium. Det är dock viktigt att välja rätt typ av borrkrona och inställningar för olika materialtyper och tjocklekar för att säkerställa optimal borrningsprestanda och undvika skador på verktyget eller arbetsstycket.

VÅRA VARUMÄRKEN

Röntgen

Alfra

AKE BY WAGNER

STRUB

WEDEVÅG

TEAM RIX

Skårbyvägen 71,
434 95 Kungsbacka

031-981272

info@teamrix.se

Vårt utbud

Bandsågsblad

Sågklingor

Tillbehör

Maskiner