Tillbehör

SPÅNUPPSAMLARE

7

Vad är en spånuppsamlare?

Det är en oumbärlig utrustning inom bearbetningsindustrin, utformad för att effektivt samla in och hantera metallspån som genereras under olika bearbetningsprocesser. Dessa enheter är utrustade med kraftfulla vakuum- eller filtertekniker för att snabbt och effektivt avlägsna spån från arbetsområdet och förhindra att det sprids och stökar ner och orsakar säkerhetsrisker.

Genom att använda en spånuppsamlare minskar man risken för olyckor och förbättrar arbetsmiljön genom att hålla arbetsytan ren och fri från farliga spill. Dessutom bidrar spånuppsamlare till att förbättra maskinernas prestanda och förlänger deras livslängd genom att förhindra att spån tränger in i kritiska komponenter.

 

Spånuppsamlare finns i olika storlekar och konfigurationer för att passa olika bearbetningsmiljöer och krav. Från bordsmonterade enheter för små verkstäder till större centrala system för industriella anläggningar, finns det en spånuppsamlare för varje behov.

Med produkter från Team Rix kan du förbättra effektiviteten och säkerheten i din bearbetningsverksamhet samtidigt som du minskar underhållskostnader och ökar produktiviteten. Upptäck vårt sortiment idag och investera i en renare och mer effektiv arbetsplats.

Alfra Magnet spånuppsamlare

Se produktblad

Alfra Magnet spånuppsamlare kraftigare modell

Se produktblad

Alfra Magnet spånrensare/stav

Se produktblad

Spånborste ​/ chip-removal

Spånborste eller chip-removal brusch har man på bandsågen för att borsta bort spånor från sågtanden efter sågsnittet för att inte spånorna ska följa med såg bandet runt i maskinen och fastna i styr backar och orsaka förslitningsskador på bandsågen.

Prod.-No: 930705 – 100x12mm Nylon

Prod.-No: 930704 – 100x10mm Nylon

Prod.-No: 939991001317 – 100x13x17mm 6kant Nylon

Prod.-No: 939991012: – 100x12mm HSS

 

VÅRA VARUMÄRKEN

Röntgen

Alfra

AKE BY WAGNER

STRUB

WEDEVÅG

TEAM RIX

Skårbyvägen 71,
434 95 Kungsbacka

031-981272

info@teamrix.se

Vårt utbud

Bandsågsblad

Sågklingor

Tillbehör

Maskiner