Hårdmetallblad

HM-TITAN

7

Hårdmetallblad, ibland också kallat volframkarbidblad, är en av de mest mångsidiga och högpresterande verktygen inom skärning och formning av hårda material. Vår dedikerade sida är din port till att utforska denna spännande värld av skärteknik och prestanda. Oavsett om du är en hantverkare, en metallbearbetningsproffs eller bara nyfiken på att lära dig mer om detta imponerande material, har vi all information du behöver här. Se nedan vilka produkter och egenskaper vi kan erbjuda: 

HM-TITAN Mu

Hårdmetallsbladet utvecklades för att såga en mängd olika material. Den specialdesignade tandgeometrin möjliggör en bättre spånavskiljning med lågt ljud och höga skärhastigheter. Kortare skärtider i kombination med en utmärkt snittyta.

Användningsområden

7

HM-TITAN ALU2

Det Bandsågbladet RÖNTGEN HM-Titan ALU2 är designat för att skära icke-järnmetaller, särskilt aluminium. Det är det bästa bladet för alla former av dessa material, plattor, plattor samt portar och stigare.

3 spån-geometrisk tandsättning för en optimal spånavgång.

På grund av den förbättrade böj utmattningshållfastheten hos den höglegerade stödremsan, tål bandsågbladet de extrema bladhastigheterna och matningarna under dessa skärapplikationer och erbjuder därför hög produktivitet och bladlivslängd.

Användningsområden

7

HM Titan B0

Det bästa bladet för att såga i induktionshärdade material med en hårdhet över 50Hrc. Tack vare den   0 gradig tandvinkel så ökar livslängden.

Användningsområden

7

HM Titan FORTE C

Det belagda bandsågbladet HM-Titan ForteC med hårdmetallspetsar som säkras genom elektronisk kontrollerad svetsning i en sfärisk fräst ficka som är utformad i den speciella legeringsremsan.

Den speciella beläggningen över tandspetsarna möjliggör en betydligt högre skärprestanda tillsammans med en ökad livslängd.

HM-Titan ForteC har reda inkörningsförfarande klart vid lägre skärparametrar, utan vill man satsa på produktionskapning så är det bladet att räkna på.

Användningsområden

7

HM Titan FORTE MUSN

HM-Titan MUSN är bandsågbladet med en negativ tandvinkel som har en designad hårdmetallspets för att skära yt härdade och induktionshärdade material med en hårdhet högre än 50 HRc.

HM-Titan MUSN är särskilt lämplig på tunga sågmaskiner och arbetsstycken med hög hårdhet.

Användningsområden

7

HM Titan Profile

Ett specialblad för med en Multi-chip geometri tandsättning för skärning av alla vanliga ståltyper upp till en hårdhet på 1900N7mm2.

särskilt lämplig för tjockväggiga rör/tuffa material/speciallegeringar.

Användningsområden

7

HM Titan SET (extra skrängt) & nSET (normal skrängt)

Hårdmetallsbladet för kapning I solida material med inbyggda spänningar eller där det är mycket vibrationer från bandsågen så att såg resultaten såsom livslängd och snittyta inte är tillräckligt bra med ett oskrängt blad. 

Hm titan SET fungerar utmärkt för att kapa alla material med restspänningar

X Titan och titanlegeringar

X NI-,Co eller Cr- baserade legeringar

X Långa tvärsnitt

Användningsområden

7

Vad är ett hårdmetallblad?

Ett hårdmetallblad är ett skärverktyg som vanligtvis används för att skära eller forma hårda material som metall, trä eller plast. Det är tillverkat av hårdmetall, även känt som volframkarbid, som är ett extremt hårt och slitstarkt material.

Vilka fördelar erbjuder hårdmetallblad jämfört med vanliga sågblad?

Hårdmetallblad har flera fördelar, inklusive högre skärhållbarhet, längre livslängd och förmågan att skära igenom hårda material med hög precision. De behöver sällan skärpas och är idealiska för användare som kräver hög prestanda och hållbarhet.

Var kan jag använda hårdmetallblad?

Hårdmetallblad används i en mängd olika tillämpningar, inklusive träbearbetning, metallbearbetning, byggkonstruktion, och till och med inom medicinsk utrustningstillverkning. De är oumbärliga verktyg för professionella och hobbyister som arbetar med hårda material.

Hur underhåller jag mitt hårdmetallblad för att förlänga dess livslängd?

För att förlänga livslängden på ditt hårdmetallblad bör du undvika att skära i material som är för hårda eller som kan orsaka överhettning. Rengör bladet noggrant efter varje användning och se till att det är ordentligt monterat på din maskin. Regelbunden smörjning och kontroller av skärkanterna är också viktiga för att bevara prestandan.

Finns det olika typer av hårdmetallblad för olika ändamål?

Ja, det finns olika typer av hårdmetallblad som är utformade för specifika ändamål. Till exempel finns det blad som är anpassade för träbearbetning, metallskärning och keramikbearbetning. Det är viktigt att välja rätt typ av blad för din specifika applikation för att uppnå bästa resultat.

VÅRA VARUMÄRKEN

Röntgen

Alfra

AKE BY WAGNER

STRUB

WEDEVÅG

TEAM RIX

Skårbyvägen 71,
434 95 Kungsbacka

031-981272

info@teamrix.se

Vårt utbud

Bandsågsblad

Sågklingor

Tillbehör

Maskiner