Våra sågklingor

När det kommer till sågklingor erbjuder vi två serier för alla behov, RIX och AKE. Vi erbjuder enbart det bästa, vi är noga med att våra produkter uppnår hög kvalitet.

RIX

Se vårt utbud bland RIX serien!

AKE

Se vårt utbud bland AKE serien!

Sågklingor

Sågklingor är en central komponent inom sågarbetet, oavsett om du är professionell snickare, hantverkare eller gör hemmafixarbeten. Ditt val av sågklinga är avgörande för att uppnå precision, effektivitet och säkerhet i ditt arbete. Låt oss ta en närmare titt på några viktiga aspekter att tänka på när du väljer och använder sågklingor för att optimera ditt arbetsresultat. Sågklingor ändvänds i överallt i de olika industrierna och till olika ändamål. Fungerar utmärkt att kapa rör, homogent och plattor. Finns för de mesta material såsom trä, metall, plast och aluminium mm. Sågklingor finns i olika kvaliteter såsom HSS snabb stål, kolstål och hårdmetall. Fördelen med sågklingor är kaphastigheten om det inte blir för stora diametrar.

När du står inför val av sågklingor, kommer du att märka att det finns olika typer, var och en avsedd för specifika ändamål och material. Cirkelsågklingor är vanliga och används för att skära i trä, metall, plast och andra material. De finns i olika tanddesigner beroende på vad du ska göra. Å andra sidan är bandsågklingor smala och idealiska för kurvskärning och detaljarbete i trä och metall. Om du behöver göra tvärskärningar är gersågklingor specialiserade på det. För snabba och raka längdskärningar i material som trä och plywood är kapsågklingor det bästa valet. Om du behöver skära i hårda material som betong, granit och keramik, är diamantsågklingor det optimala alternativet.

Förutom klingans typ är tanddesignen och materialet också viktiga faktorer att överväga. Tanddesignen påverkar klingans skärprestanda och hur väl den rengör spånen. Materialvalet påverkar klingans hållbarhet och hur den fungerar i olika situationer. Till exempel är hårda tänder lämpliga för att skära i mjuka material som trä och plast, medan karatändning används på diamantsågklingor för att klara av hårda material som betong och keramik.

För att hålla dina sågklingor i toppskick och säkerställa en säker arbetsmiljö, finns det några viktiga åtgärder att följa. För det första, håll din klinga ren genom att regelbundet ta bort smuts och beläggningar som kan påverka skärprestandan. Om din klinga börjar bli slö, se till att du vässar den eller byter ut den för att undvika farliga situationer och säkerställa en jämn skärning. Använd alltid rätt skyddsutrustning, inklusive ögonskydd, hörselskydd och andra skyddsanordningar, för att minimera riskerna vid sågning. Slutligen, följ tillverkarens riktlinjer för användning och underhåll av din specifika klinga.

Sammanfattningsvis är valet av rätt sågklinga och dess korrekta underhåll avgörande för att uppnå bästa möjliga resultat i ditt sågarbete, oavsett om du är en erfaren yrkesperson eller en entusiastisk hemmafixare. Investera tid i att välja rätt klinga för ditt projekt och se till att du håller den i gott skick för att få ut det bästa av din sågarbete.

HSS Snabbstål klinga

Sågklingan i snabbstål är en omslipningsbar klinga för olika ändamål. Gäller bara att veta när man ska ta ur sågklingan innan den blir för sliten för att sedan slipas om för bästa möjliga livstid.

Hårdmetallssågklinga

HM sågklingan har en hårdmetalls kula påsvetsad på varje tandspets för att klara såga i ett hårdare material. Hårdmetallskulan slipas sen i olika former och tandgrupper för att passa de olika materialen som hårdmetallssågklingan ska användas att kapa i.

VÅRA VARUMÄRKEN

Röntgen

Alfra

AKE BY WAGNER

STRUB

WEDEVÅG

TEAM RIX

Skårbyvägen 71,
434 95 Kungsbacka

031-981272

info@teamrix.se

Vårt utbud

Bandsågsblad

Sågklingor

Tillbehör

Maskiner