Bimetallblad

BI-ALFA

7

Bimetallblad, den avancerade teknologin som har revolutionerat skär- och sågprocesser. Bimetallblad är synonymt med överlägsen prestanda, lång hållbarhet och mångsidighet inom en mängd olika tillämpningar. På vår sida tar vi dig med på en resa genom detta spännande område av skärteknik. Bimetallbladens unika sammansättning, som kombinerar två olika metaller, ger enastående prestanda. Deras förmåga att skära genom hårda material som metall och trä med precision och pålitlighet är oslagbar. På vår sida kommer du att lära dig varför dessa blad är oumbärliga för alla som strävar efter perfektion i sina projekt.

Röntgen Bi Alfa Bandsågblad M42

Den höga motståndskraften mot slitage av sågbladet får man genom de hårda och jämt fördelade karbider i tandspetsarna formade under härdningsprocessen.

Se produktblad

Användningsområden

7

Röntgen Bi Alfa Profile Bandsågblad M42

Den förstärkta tanden ökar styrkan att motstå vibrationerna under avbruten kapning och skyddar bandsågbladet mot att förlora tänder i en rad.

Se produktblad

Användningsområden

7

Röntgen Bi Alfa RP Bandsågblad M42

Tandformen är producerad med en spånvinkel med 16° utan någon förlust i tandstyrkan. Detta aggressiva tandformat är idealiskt för hårda material, förbättrar spånavverkningen och bladets livslängd.

Se produktblad

Användningsområden

7

Röntgen Bi Alfa M51 Bandsågblad

Ett M51 bandsågblad tillverkad av ett legerat ryggmaterial med ungefär 4% krom innehåll och en HSS M51 tandspets. På grund av högt innehåll av kobolt och volfram i tandspetsen, har den ett högt termiskt och mekaniskt motstånd mot slitage.

Se produktblad

Användningsområden

7

Röntgen Bi Alfa Master Supreme Bandsågblad M51

M51 tandspets tillsammans med en speciell tandgeometri är en perfekt lösning för höglegerade och främmande material. Master Supreme är speciellt passande för att kapa stora tvärsnitt, därför är den det idealiska valet för ståltillverkare, smedjor och där framförallt material med stor diameter behöver kapas.

Se produktblad

Användningsområden

7

Röntgen Bi Alfa Master Bandsågblad M51

Är bandsågbladet med en 10 graders tand och en special slipad tandgeometri som passar perfekt för produktionskapning av stora metallstycken såsom plattor axlar mm. Ett perfekt sågblad för hög skärhastighet och livslängd.

Master bladet utnyttjar fördelarna med Triple chip tandgeometri för produktionskapning i stora arbetsstycken.Tänderna är CBN-precisionslipade för att bilda en fasad hhög tand (A) och ett par efter behandlingständer(B&C). Skärytorna slipas parallellt med bakkanten vilket säkerställer en absolut rak skärning. M42-tandspetsarna har en höjdskillnad som beräknas för att passa de typiska spånbelastningsegenskaperna för varje kombination av bladbredd och stigning.

Användningsområden

7

Röntgen Bi Alfa Cobalt WS

RÖNTGEN bi-alfa Cobalt WS är ett bandsågblad som är tillverkat med en HSS M42 skär egg. Sågbladet drar nytta av en bredare uppsättning för att skapa ett större skär. Den större skär kanalen hjälper till att förhindra att bladet fastnar.

Användningsområden

7

Röntgen Bi Alfa Profile WS

Bandsågsbladet bi-alfa PROFILE och dess variant PROFILE WS säkerställer ett perfekt snitt under vibrationer vid kapning av rör, balkar och profiler där vibrationer normalt minskar bladets livslängd. För denna typ av applikation erbjuder RÖNTGEN den perfekta bladlösningen.

En speciell egenskap hos detta blad är den bredare inställda bredden. Detta skapar ett bredare snitt, vilket förhindrar att bandsågbladet fastnar.

Den förstärkta tanden ökar styrkan att motstå vibrationer vid sågning och skyddar bandsågbladet mot tandbrott.

Ett speciellt inställt mönster minskar vibrationer under kapning och ökar därför bladets livslängd.

Bi-alfa PROFILE WS är designad för kapning av profiler och balkar under påkänning. Skärprocessen frigör påfrestningar, vilket kräver en bredare snitt för att förhindra att bladet fastnar. Därför omfattar bladet inte bara ett speciellt fast mönster och en förstärkt tand, utan också en bredare uppsättning.

Användningsområden

7

Röntgen Bi Alfa Cobalt WS ALU

RÖNTGEN bi-alfa Cobalt WS ALU har en bredare uppsättning och en 10 gradig aggressiv skärvinkel. Detta leder till en bättre spånbildning och ett bra spel och därmed en bättre bladlivslängd vid skärning av icke-järnmetaller.

Användningsområden

7

M42 Bimetall

M42 bi-metall är bandsågblad som är tillverkade av ett fjäderstål i rygg materialet med kobolt M42 kvalitet i tandspetstoppen för att få en få en hårdare och slitstarkare tandspets. Är lämplig för att såga i svårarbetade material såsom rostfritt, monel, nickel mm.

VÅRA VARUMÄRKEN

Röntgen

Alfra

AKE BY WAGNER

STRUB

WEDEVÅG

TEAM RIX

Skårbyvägen 71,
434 95 Kungsbacka

031-981272

info@teamrix.se

Vårt utbud

Bandsågsblad

Sågklingor

Tillbehör

Maskiner