Våra bandsågblad

Här finns bandsågsblad från Röntgen BI-Alfa samt HM-Titan. Bandsågsbladen vi erbjuder är givetvis tillverkade av högsta kvalitet för att ge en jämn och precis sågning.

BI-ALFA

Se vårt utbud bland BI-ALFA serien!

HM-TITAN

Se vårt utbud bland HM-TITAN serien!

GRIT

Se vårt utbud bland GRIT serien!

Olika bandsågblad

Bandsåg blad är ett sågblad för att kapa, såga eller dela på olika produkter, bitar eller ämnen.Det finns olika varianter på bandsågblad: såsom bredd storlek antal tänder per tum, variationer på olika tandgeometrier och olika stål kvalitéer.

Man brukar gruppera bandsågbladen i tre olika kategorier: Bi-metall, Hm metall och kolstål.

Bimetalls bandsågblad

Bimetalls bandsågblad är att man svetsar på en HSS sträng på 2-4 mm av snabbstål på bandryggen som oftast har hårdhets kvalitet M42 eller M51. Ur den bimetallsträngen slipar man eller fräser fram tandspetsarna som då har en hårdare tandspets än ryggmaterialet som är ett fjäderstål.

Hårdmetall bandsågblad

Hårdmetall är ett bandsågblad med en belagd tand med en hårdmetallskula som är lasersvetsad på varje tandspets som man sedan slipar fram den rätta tandformen. Finns i både okränkta bandsågblad och skränkta bandsågblad.

Det finns olika bandsågblad för olika applikationer. Där man utgår från kundens önskemål såsom material, hårdhet, typ av bandsåg, material storlek, produktions hastighet, bandsågbladets livslängd.

VÅRA VARUMÄRKEN

Röntgen

Alfra

AKE BY WAGNER

STRUB

WEDEVÅG

TEAM RIX

Skårbyvägen 71,
434 95 Kungsbacka

031-981272

info@teamrix.se

Vårt utbud

Bandsågsblad

Sågklingor

Tillbehör

Maskiner